Over mij

Ik groeide op in Papoea Nieuw-Guinea. Daar kwam ik in aanraking met de creativiteit van de lokale houtsnijders. Met een blad als penseel begon ik te schilderen en werd uiteindelijk grafisch ontwerper. Dat vak heb ik jarenlang beoefend voor bureaus in zowel Nederland als Nieuw-Zeeland en als zelfstandig ondernemer.

Jimzoo

Eind 2020 richtte ik samen met Inge de Fluiter Jimzoo op. De wereld verandert sneller dan je bij kunt houden. Dat vraagt om een mindset die kan meebewegen, zodat je met iedere onverwachte situatie uit de voeten kan. Creatief zelfvertrouwen is daarvoor de sleutel. En dat is precies wat je bij Jimzoo traint.

616

Ontwikkeling 616 horeca concept. Een non-alcoholische bar in een Leidse bunker, die onderdeel is van de Atlantic Wall.

Visual van buitenzijde 616

DoubleMatured

In 2010 richtte ik samen met Michel van Ruijven DoubleMatured op. Wij hebben voor mooie opdrachtgevers gewerkt, van cultureel tot commercieel. We kleurden de straten met onze affiches en waren duidelijk herkenbaar.

  • C&A bewegwijzering tijdens grote verbouwing
    C&A bewegwijzering tijdens grote verbouwing

Hoogtepunten

Mijn carrière als ontwerper kende meerdere hoogtepunten. Het Gerd Arntz boek, bekroond met de bronzen medaille van de best verzorgde boeken ter wereld en het ontwerp van de postzegelserie Mooi Nederland 2010 samen met Sun Jung Hwang behoren tot de pareltjes.

  • THIMUN, 50 years of inspiring youth