De basis voor mijn creativiteit is in Papoea-Nieuw-Guinea gelegd, waar ik de eerste vier jaar van mijn leven doorbracht. We woonden bij een stam, met de prachtige naam Kominimung, diep in het oerwoud. Ik raakte al vroeg gegrepen door de lokale kunst. Midden in de natuur ontwikkelde ik mijn instinct. Het vormt nog steeds een sterk innerlijk kompas.

Die creativiteit heeft me veel gebracht. Jarenlang was ik actief als grafisch ontwerper. Zo heb ik een schat aan ervaring opgedaan, zowel in Nederland als Nieuw-Zeeland, in loondienst en als ondernemer. Van internationaal bekroond boek tot visuele identiteit, tot gedragsveranderende campagne en zelfs postzegels!

In 2010 richtte ik samen met Michel van Ruijven DoubleMatured op. Wij hebben voor mooie opdrachtgevers gewerkt, van cultureel tot commercieel. We kleurden de straten met onze affiches en waren duidelijk herkenbaar.

Vanuit mijn ontwerprol dacht ik strategisch mee met opdracht­gevers. Of het nou een campagne of een visuele identiteit betrof. Het is belangrijk om te weten wat een bedrijf onderscheidend maakt, wat het DNA is, en hoe dit tot uiting kan komen in de visuele identiteit. Ik ben visueel ingesteld en hou van de kracht van een beeld en plannen die in één oogopslag helder zijn.

Creativiteit is wat me drijft en die creativiteit is niet alleen weggelegd voor de ‘happy few’, maar is te trainen. Het is een manier van denken, van concepten genereren. Concepten die de doelgroep van een bedrijf of instantie het beste bedienen. Zakelijke creativiteit helpt organisaties om hun klanten optimaal te dienen en vanuit innovatie hun toekomst te waarborgen. Deze creativiteit zet ik nu in om bedrijven te helpen met strategie en innovatie.